Airconditioning

De Nederlandse zomers worden steeds warmer en langer. Voor veel mensen is dit een zegen, maar het wordt echter ook in huis steeds warmer. En dat is weer lastig tijdens het thuiswerken, het slapen of gewoon overdag wanneer je in de woonkamer bent. Een beetje koelte is dan eigenlijk meer een vereiste dan een luxe. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer verschillende airco’s verkrijgbaar, geschikt voor vrijwel iedere woning.

Soorten airconditioning

Split airco/vaste airco

Een split airco is een vaste airco die bij de meeste woningen geïnstalleerd kan worden. Het is tevens ook een van de meest efficiënte airco systemen. Een vast aircosysteem bestaat uit een binnen- en buitenunit. De buitenunit zorgt ervoor dat de lucht gekoeld wordt, en de binnenunit verspreid de koude lucht in de ruimte.

Bij een split aircosysteem kan er één ruimte tegelijk gekoeld worden. De binnenunit kan niet verplaatst worden en blijft in dezelfde ruimte hangen.

Multisplit airconditioning

Een multisplit airco systeem werkt in de basis hetzelfde als een normale split airco. Het grootste verschil is dat er meerdere binnenunits op de één buitenunit aangesloten kunnen worden. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om meerdere ruimtes in huis te koelen. Zo kun je er dus voor kiezen om de woonkamer én slaapkamer te koelen. Hierdoor creëer je net dat beetje extra comfort in huis.

Waarom een airco systeem?

  • Een behaaglijke temperatuur

    Met een airco oplossing heb je het gehele jaar door een heerlijke behaaglijke temperatuur in huis.

  • Gezonde binnenlucht

    Een airco systeem koelt niet alleen maar filtert de luchtcirculatie ook waardoor fijne stofdeeltjes uit de lucht worden gehaald. Hierdoor wordt de lucht gezonder.

  • Houd luchtvochtigheid op pijl

    Overtollig vocht in je woning is niet alleen ongezond maar zorgt ook voor eerdere schimmelvorming. Het is belangrijk om je woning goed te ventileren over vervelende luchtjes tegen te gaan, een airco installatie helpt je daarbij.

Welke airco is geschikt?

De keuze van de juiste airco is afhankelijk van meerdere factoren. Zo speelt natuurlijk budget een rol, maar ook je comfortwensen zijn hierbij van groot belang. Wanneer je één kamer wil voorzien van koudere lucht kun je wellicht het beste kiezen voor een airco split unit.

Wil je meerdere ruimtes gekoeld hebben dan kun je het beste gaan voor een multi split oplossing. Wij komen graag ter plaatse om te bekijken wat de mogelijkheden zijn en wat de allerbeste installatie is voor jouw situatie!

Kies voor een A-merk airco systeem

De aanbieders van aircosystemen wordt steeds groter. Maar dat wil niet zeggen dat al deze merken even goed en veilig zijn. Wanneer je kiest voor een duurzame installatie voor vele jaren wooncomfort, kun je het beste kiezen voor een A-merk airconditioning.

Een A-merk airconditioning is vaak veiliger, energiezuiniger en gaat langer mee dan een goedkope variant. Goedkoop is in het geval van airco’s ook vaak duurkoop! Daarom werken wij alleen met de beste A-merken airco’s.

Wat kost een airco systeem?

De kosten van het plaatsen en aanschaffen van een airco variëren natuurlijk. Dit is afhankelijk van de keuze van de airco en de manier waarop het geïnstalleerd kan worden. In sommige woningen is dat nou eenmaal eenvoudiger dan in andere woningen. Wij gaan gemiddeld uit van een bedrag tussen de €1.500,- en €2.500,- voor het installeren van een splitairco. Dit kan dus ook wat goedkoper uitvallen. Wanneer je meerdere binnenunits geïnstalleerd wilt hebben houdt dan rekening met een meerprijs, per binnenunit, van tussen de €800,- en €1.000,-.

Airco onderhoud

Een airco heeft ieder jaar onderhoud nodig. Zo ben je zeker van een optimaal werkende airco én van een veilige installatie. Het onderhoud van een airco moet -net zoals het installeren- door een gecertificeerde installateur gedaan worden.

Bij een grote onderhoudsbeurt kan het namelijk zo zijn dat de airco moet worden gevacumeerd en daarna moet worden bijgevuld. Het bijvullen van de koelvloeistof kun je absoluut niet zelf doen. Dit is officieel via de wet verboden.

Naast het feit dat jaarlijks onderhoud de werking en veiligheid van je airco installatie ten goed komt zorgt het tevens voor een langere levensduur van het toestel. Goed onderhouden airco apparaten zijn minder gevoelig voor slijtage en onnodige reparaties.

Persoonlijk advies?

Wil je persoonlijk advies voor de beste oplossing in jouw woning? Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij helpen je graag!

Vrijblijvende offerte aanvragen Contact opnemen